Foto Blog Miriam

Ga jij na jouw vakantie weer gelukkig naar je werk?

Na een jaar bikkelen op de werkvloer heb je eindelijk vakantie. En daar lig je dan op je strandbedje. Het geruis van de zee op de achtergrond en de laatste bestseller binnen handbereik. Naast het lezen heb je óók meer tijd om terug te blikken op je carrière tot nu toe en vooral vooruit te kijken en te dagdromen;

Schopstoel2

De schopstoel?

Verreweg het meest gehoorde argument tijdens mijn jacht op talent: “Ik zit niet op de schopstoel”!

Iedereen lijkt bekend te zijn met de schopstoel waar ze echt never nooit op zitten. Maar hoe ziet dat ding er eigenlijk uit? Ben best nieuwsgierig… want echt niemand zit er ooit op, of heeft erop gezeten.

blog stoffel passie

Passie

Vorige week sprak ik Linda (niet echt hoor, da’s lullig, eigenlijk heet ze Sophie…) en Linda had het –net als velen tegenwoordig- vooral over haar Passie… online marketing, content, social media, de kinderen… alles was echt ‘haar passie’. Maar wat is dat nu eigenlijk, Passie?

Sales Koning

De beste Sales Manager van Nederland

Mijn oud collega Peter gaf het treffend weer als iemand hem vroeg wat ie deed. ‘Ik zit in de handel van warm vlees’. En laatst kregen wij de opdracht om ongeveer 65-85kg Salesmanager te vinden, het mocht een onsje meer of minder zijn, man vrouw, jong oud. Geen zorgen dus om welke uitsluiting dan ook, heerlijk! En het maakte ook niet uit wat het kostte… Maar dan wel de aller, aller, aller beste Salesmanager van Nederland hè! Voor minder doen we het hier niet… en onze klant zette zijn handtekening onder de overeenkomst.

Online

Hoe schrijf je een goede vacature tekst?

Hét middel om jezelf eens zonder gêne enorm positief te etaleren voor heel (werkend) Nederland. Want misschien wel meer nog dan een commercial is de ‘job ad’ hét platform om als een gorilla op de borst te kloppen… wij zijn, wij hebben, wij kunnen. Emile R. over zichzelf overtreffen is wat overdreven natuurlijk, maar eens lekker de positieve vlag uithangen mag best. Maar wat schrijf je nu op?

foto blog Bob

De gouden sollicitatie tip (écht goud hè!)

De 10 beste tips voor een top CV, de 5 meest gemaakte fouten tijdens een sollicitatiegesprek, absolute do’s & dont’s in een sollicitatiegesprek. De top zoveel lijstjes met aanbevelingen en instructies op weg naar een nieuwe baan vliegen je op internet om de oren. En gek genoeg wint de nieuwsgierigheid en lees je ze nog ook (geldt dat ook voor deze titel?) Jammer, weer niks nieuws aan de horizon! En wat kinderlijk opgeschreven allemaal, is toch vanzelfsprekend! Of toch niet?