SENIOR PRODUCT MANAGER ELHO TILBURG

elho is een succesvol familiebedrijf met 160 medewerkers, gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie, marketing en verkoop van kunststof plantenbakken. In ruim 50 jaar zijn we uitgegroeid tot marktleider in Europa.

PLAATS: TILBURG

NIVEAU: SENIOR

SLUITINGSDATUM: 15 december 2017

OVER ELHO
elho is een succesvol familiebedrijf met 160 medewerkers, gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie, marketing en verkoop van kunststof plantenbakken. In ruim 50 jaar zijn we uitgegroeid tot marktleider in Europa. We zijn innovatief en leven van verandering. Daarom zoeken we mensen met een drive en passie die samen met ons verder willen bouwen aan de toekomst.
DE BAAN

Wij zijn op zoek naar reisgezelschap voor het elho marketing team, om samen onze product – en merkvisie uit te bouwen naar een inspirerend consumentenmerk en een innovatief product portfolio. Passend bij de elho purpose; ‘bring todays nature into people’s daily lives’.

Je bent verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van het team productmanagers en voor het management van de product-life cycle van het elho assortiment en financiële doelstellingen van de productgroepen. Daarvoor vergroot je op een structurele en rendabele manier onze marktpositie. Tevens enthousiasmeer je en inspireer je zowel interne als externe stakeholders voor het elho assortiment.

Wat kun je in deze rol concreet verwachten?

De rol heeft zowel een strategisch karakter als ook hands-on elementen waarin je samenwerkt in het team van product managers.
Strategisch ben je bezig met het opstellen en opvolgen van het product management plan. Zodat we de beoogde omzetresultaten behalen en deze vertaald zijn naar concrete doelstellingen en acties.
Je werkt mee aan de Europese marketingstrategie en zorgt voor implementatie. Tevens zorg je voor de productpositionering van elho productgroepen vanuit een concrete product- en merk gedreven aanpak.
Signaleren, verzamelen en analyseren van Europese markt- en concurrentieonderzoeken is jouw ding en je draagt zorg voor een up to date en afgestemd Europees assortiment wat continu wordt geoptimaliseerd.
Je zorgt voor een maandelijkse omzetanalyse die jij in samenwerking met het commerciële team vertaalt naar concrete acties.
Als senior coördineer je, inspireer je en coach je de elho product management collega’s (2) en zorgt daarin voor een continue en systematische verbetering van kwaliteit, productiviteit en efficiency van processen.
Daarnaast ben je hands-on bezig met een specifieke product groep en innovatie. Je bent in die rol ‘eigenaar’ van een tweetal categorieën in ons productassortiment en ontwikkelt hiervoor samen met het design team succesvolle innovaties en de implementatie hiervan (zoals inspirerende trade story, samples en presentaties op de experience floor / events / beurzen). Je bewaakt de consistentie in online en offline productcommunicatie.
Gedegen business cases laat jij ten grondslag liggen aan de innovaties die je voorstelt. Op basis van deze business cases neem jij de lead in deze innovatieprojecten. Zowel voor de inhoud, planning en budget van jouw innovatieprojecten als voor de afstemming met de interne organisatie.

JOUW PROFIEL
  • HBO werk- en denkniveau, opleidingsrichting marketing management of business studies;

  • Ruime ervaring met new product development;

  • Minimaal 7 jaar ervaring in FMCG / B2B / B2C omgeving is een must;

  • Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;

  • Bij voorkeur goede kennis van Duitse en of Franse taal;

  • Digitale marketing kennis is een pré;

  • Creatief/Innovatief, Inspirerend, Samenwerkend, Resultaatgericht, Analyserend;

Goede kennis van MS Office, zoals Outlook, Excel & PowerPoint.

Share This